Challenge + Pilot
Parkeerdruk

Probleembeschrijving

De eerste City of the Future Challenge werd aangedragen door de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg, die zochten naar een innovatieve technologie die kan worden toegepast om de parkeercapaciteit en huidige bezetting van parkeervoorzieningen in kaart te brengen. Startups over de hele wereld hebben zich aangemeld voor deze challenge wat resulteerde in 58 aanmeldingen uit 23 verschillende landen gespecialiseerd in technologieën als; Camera's, Digital Twins, Predicive analytics /AI, Sensors / IoT en mapping solutions.  

Tijdens de finaledag van de Parking Pressure Data Challenge, die plaatsvond in december 2019, presenteerden acht door YES!Delft geselecteerde startups hun probleemoplossende technologieën. De startups Bliq en Parkeagle werden uiteindelijk benoemd als winnaars en hebben het pilotproject begin 2020 gestart met beide gemeenten.

PILOT

YES!Delft speelt een actieve rol in het begeleiden van gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg en de winnende startups Bliq en Parkeagle. Leidschendam – Voorburg zit nog volop in de dataverzameling en analyse fase van de pilot en bevindt gemeente Den Haag zich inmiddels in de afrondende fase die als zeer succesvol is ervaren. Gemeente Den Haag is er naast de huidige pilot een vervolg samenwerking aangegaan met Parkeagle.

Partners

Gemeente Leidschendam-Voorburg
Gemeente Den Haag

Neem contact met ons op!

VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN EN WIJ NEMEN BINNEN 5 WERKDAGEN
CONTACT MET JE OP VOOR EEN VERVOLG (BEL)AFSPRAAK. SAMEN
MAKEN WIJ EEN BESLUIT OVER DE INVULLING VAN DE SAMENWERKING.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.