TechLab
Fietsparkeren

Probleembeschrijving

Nederlandse steden zijn succesvol in het ontmoedigen van autorijden en het stimuleren van fietsgebruik. Echter, dit leidt veelal tot een tekort aan fietsenstallingen in binnensteden. Veel gemeenten geven aan dat dit tekort tijdens piekmomenten kan oplopen tot wel 2000 stallingsplaatsen.

Omdat fietsen vaak niet geregistreerd zijn, is handhaving van een parkeerbeleid voor gemeenten een uitdaging. Tijdens dit Techlabsproject gaat YES!Delft op zoek naar passende alternatieven om een fietsparkeerbeleid te kunnen handhaven, zonder mensen weer van de fiets te halen.

Fase 1: Probleemanalyse

Gemeente Den Haag en Delft zijn op basis van gelijksoortige problematiek op het gebied van fietsparkeren in stadscentra samengebracht. In samenspraak met de gemeenten, MRDH en het team van YES!Delft zijn we officieel van start gegaan met een Techlab fase 1 op 13 december 2019. Hieruit is een duidelijke probleemanalyse gekomen, welke heeft geleid tot een technologiematrix met velerlei oplossingsrichtingen. De oplossingen reikten van RFID-chips, barcodes, stickers op het fietspad tot en met gerobotiseerde ondergrondse fietsenstallingen.


Partners

Gemeente Den Haag
Gemeente Delft

Neem contact met ons op!

VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN EN WIJ NEMEN BINNEN 5 WERKDAGEN
CONTACT MET JE OP VOOR EEN VERVOLG (BEL)AFSPRAAK. SAMEN
MAKEN WIJ EEN BESLUIT OVER DE INVULLING VAN DE SAMENWERKING.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.