10.3.2021

MRDH en YES!Delft nodigen u op 10 Maart uit om te deelnemen aan de MRDH City of the Future Deep Dive Sessie.

In navolging van eerdere succesvolle samenwerkingen, startten Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en YES!Delft, begin 2019 een nieuw gezamenlijk programma, genaamd City of the Future. Het doel van dit programma is het verbinden van maatschappelijke uitdagingen van de 23 gemeenten in deze regio met innovatieve, technologische oplossingen van onder andere  startups. Nieuwsgierig naar de huidige samenwerkingen en  projecten? Klik HIER voor meer informatie!

Wat houdt de Sessie in?

Tijdens deze Deep Dive Sessie krijgen de gemeenten de kans om relevante uitdagingen binnen de gemeenten aan te dragen en onder de aandacht te brengen. De thema's waar  MRDH op focust en die behandeld zullen worden tijdens de Deep Dive Sessie zijn op het gebied van:

● Circulariteit

● Verkeer en Transport

● Klimaat

● Zorg en Welzijn

● Digitalisering van gemeentelijke services.

Nadat deze maatschappelijke uitdagingen in kaart zijn gebracht, zullen wij met een aantal gemeenten de geselecteerde uitdagingen verder uitwerken. Zo werken wij aan mogelijke technologische oplossingen voor gemeenten. Met deze oplossingen werken wij aan (schaalbare) oplossingen die besparingen opleveren voor gemeenten of een verbetering van de leefomgeving van de inwoners.

Wie zit er achter deze sessie?

YES!Delft is dé toonaangevende tech incubator verbonden aan de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam, gespecialiseerd in onder andere cleantech, social tech, medtech, mobiliteit, kunstmatige intelligentie, virtual reality en drones.


Waarom  doet MRDH dit?

Het is van belang dat startende bedrijven én bedrijven die willen doorgroeien optimale ondersteuning krijgen. (uit: Stratregische Agenda)


Wat levert het MRDH de deelnemende gemeenten op?

Opbrengsten van dit programma zijn (schaalbare) oplossingen die  besparingen opleveren voor gemeenten of een verbetering van de leefomgeving van de inwoners. Daarnaast versterkt het het startup-netwerk binnen de gemeenten en vergroot het de kennis over de wijze waarop gemeenten startups beter kunnen bedienen.


En waarom is dat belangrijk?

Door dit programma worden gemeenten gekoppeld aan het innovatie ecosysteem waardoor een vitale samenwerking ontstaat tussen gemeenten en startups. Hierdoor wordt het vestigingsklimaat verder versterkt.

Datum en tijd

10 Maart 2021, 09:00 -12:30

Deze Sessie wordt online gehouden. Als u zich registreert, ontvangt u een link om deel te nemen. Mis het niet en meld u voor 5 Maart aan!